Учи слободно

13. октобра 2012. § 1 коментар

Саша Поповић је аутор сајта „Учи слободно“ који је, или би бар требао да буде, добро познат свим основцима, нарочито када дође време да се интензивно спремају за завршни испит из математике.

Овај наставник информатике и рачунарства из Ниша поставио је, на Youtube, клипове са поступцима за решавање задатака из Збирке за полагање завршног испита . За многе задатке, како и сам каже, постоје и другачија решења, али његов сајт може се врло успешко користити и на часовима у школи. Наиме, у оквиру „припремних часова за осмаке“ наставник може рад организовати тако да:

  • ученике  прво упућује како да сами пронађу клип са решењем задатка који нису умели да реше
  • заједно са учеником анализира то решење (уколико ученику није јасно шта је рађено у том клипу)
  • уколико постоји још неки начина да се задатак реши, наставник сугерише ученику како да га пронађе
  • даје ученику сличан задатак

На овај начин ученици раде самосталније, стичу сигурност, уче како код куће да помогну себи. Они долазе на припремне часове спремнији, што наставнику омогућава да са ученицима провежба већи број сличних задатака. При том, он може да се посвети готово сваком ученику појединачно.

Због свега тога захвални су му пре свега ученици и родитељи. Али ту није крај, Саша је победник конкурса у Америци, са туторијалом у коме објашњава како снима Youtube клипове из математике. Све честитке!!!

Па ипак, (готово увек) постоји зачкољица, коју ће, надам се искрено, веома брзо и успешно решити у своју и нашу корист. О такмичењу и награди сам каже:

„Требало је да направимо један видео тренинг на енглеском и да га поставимо на Youtube. То су касније врхунски и светски признати стручњаци прегледавали и оцењивали. Прва награда, коју сам освојио, је пакет софтвера и програма за видео тренинге, дакле опрема, коју ћу надам се ускоро добити. Треба само да обезбедим средства за плаћање царине која износи 150 000 динара. Ја тај новац тренутно не могу да обезбедим, а држава није спремна да изађе у сусрет. Сада тражим начине да обезбедим новац како би та опрема што пре стигла у Србију и да наставим са даљим радом“ (извор текста)

Advertisements

Ознаке: ,

§ One Response to Учи слободно

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

Шта је ово?

Тренуто читате Учи слободно на МАТЕМАТИКА СВУДА.

Мета

%d bloggers like this: